Havarijný stav

Dňa 05.11.2023 došlo počas dlho trvajúcich dažďov k zaplaveniu pivničných priestorov Letná 43 a časť pivníc Letná 41, kancelárie Spoločenstva a zatopeniu výťahovej šachty Letná 43. Čerpadlá, ktoré mali zabrániť k zatopeniu pivničných priestorov prestali pracovať. Následne kontrolou sa zistilo, že sú nefunkčné.

OPATRENIA: zistený stav je havarijný, môže dôjsť k poškodeniu majetku vlastníkov, nakoľko obvodové múry sú zamočené.

  1. Nákup 3 ks nových čerpadiel a ich sfunkčnenie 
  2. 6.12.2023 – zistená vlhkosť obvodového plášťa – vlhkomerom – firma ATRO Košice. Vlhkosť múrov je vysoká viac ako 6 cm a pokračuje. 
  3. Na odstránenie zamokania obvodového plášťa domu je potrebné urobiť tzv. INJEKTÁŽ z vnútornej strany pivničného priestoru – hydroizolácia, ktorá urobí hydroizolačný valec pred prenikaním vody do domu. 
  4. Momentálne firma ATRO bola na obhliadke miesta zamokrenia a vypracujú cenovú ponuku, ktorou sa hydroizolujú miesta momentálneho zamáčania – kancelária Spoločenstva, pivničné priestory Letná 43 – prvá ulička. Po vyhodnotení cenovej ponuky pristúpime k realizácii hydroizolácii vnútorných pivničných priestorov podľa zistenia a obhliadky stavebnou firmou za prítomnosti predsedu SVB BD TITAN. 
  5. S vlastníkmi dotknutých pivníc bude predseda SVB BD TITAN individuálne komunikovať.

V prípade akýchkoľvek otázok zo strany vlastníkov je potrebné komunikovať s predsedom SVB BD TITAN: